Hemma igen...

Jaha, då var man hemma igen. Vi åkte hem lite tidigare än planerat från Östersund pga en sambo som ville köra rallycross i morgon, så före tuppen drar vi iväg till Älvsbyn....som tur är så är det bara över dan. Jag ska ju jobba på måndag så det är skönt att hinna vara hemma en stund, dessutom behöver tjejerna lite nytt bete så vi måste hinna stängsla nya hagar på söndag.

 

Vädret var inte speciellt roligt nere i Östersund, regn, blåst och bara +9 grader varmt, blev lite väl kyligt att vara ute och kolla bedömningarna. Tur att man kan köra fram bilarna och sitta där och titta, annars hade vi nog frusit ihjäl. Här hemma har det tydligen varit kanonväder, det är ju typiskt...för nu när vi kommit hem lovar dom regn här. 

 

Seidur var inte heller speciellt rolig. Exteriör bedömningen skötte han jättebra ända tills han skulle trava, han var lite väl taggad så han tyckte det var bättre att galoppera lite...inte går det då att bedömma en hästs benställning om den går i sidled på flera spår så han fick tyvärr en sänkning på benställningen. Däremot fick han en höjning på Hals-Manke-Bog och Hovar till 8,5. Han fick en bra exteriörbedömning på 8.13 så jag är såklart nöjd ändå! Kvällen före ridbedömningen red Hjalti honom en liten stund och han såg bara fin ut. På framridningen var han ganska taggad och när dom väl kom in på bana så hade Seidur helt tappat koncentrationen och gick knappt fram alls...han hade nog helt andra tankar i huvudet än att visa upp sig från sin bästa sida iallafall!  =( 

 

Nåja, man får försöka komma ihåg att han bara är barnet än...men visst känns det lite surt när man vet att han kan så mycket bättre än vad han presterade just då, man vill ju så gärna ha dom där poängen som man vet att han kan få. Till öppna bedömningen valde Hjalti att sätta upp Reynir Adalsteinsson på honom istället, han lyckades få en höjning på galoppen så totalt fick han iallafall fem 8:or i sin ridbedömning, vilket inte är fyskam för en femåring! Seidur har nu fått en välförtjänt semester och går på bete med egna brudar så han får fria hela dagarna, han tycker nog det är toppen att få vara nere hos Fredrik!

 

Många fina hästar fanns det på visningen, extra roligt att se Prins från Knutshyttan som lyckades höja sin bedömning till totalt 8.81 och därmed är han nu världens högst bedömda islandshäst!! Camillas snygga Thór från Järsta fick också en fin bedömning med hela 8.33 i exteriör och 8.0 i ridegenskaper (4 gångare) att han dessutom är lätthanterlig och trevlig gör ju inte saken sämre! 

 

Jag funderar på att ev. sälja bägge unghingstarna, Ganti och Undri så om någon är intresserad så är det bara att höra av sig!

 

/Cecilia 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Camilla (Fasi :)) » Nu är han här....Divar sonen.:  ”Vilken jättefin kille! Jag skulle säga att han är skimmel född isabell. :)”

  • Frida » Hälsningar från Frida & Ganti!:  ”Åh va roligt att du lagt ut bilder:-) Superfina Ganti! Han har skött sej exempla..”

  • Nina » Midnattstrav...:  ”Tack kära vän för de fina orden .. ja, hon är fantastisk min Ärta och jag är såå..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-