Ganti såld & Seidur kommer hem!

Idag är det precis en vecka sedan Ganti flyttade till sitt nya hem hos Frida i Lycksele. Det var tungt att lasta honom & se transporten rulla ut från stallplan...men Frida gav ett väldigt bra intryck & hon verkar vara en urgullig tjej med bägge fötterna på jorden, lugn & trygg...precis som jag vill ha det, så jag är övertygad om att jag hittat rätt hem till Ganti! Trots det så är han enormt saknad, både av mig & framför allt av Undri som levt hela sitt liv tillsammans med honom. Första två dagarna gick han runt i hagen & sökte efter Ganti, ropade lite då & då...men nu verkar han ha gett upp & insett att han är borta. Känns på sätt & vis lättare när hästantalet minskat, jag är i valet & kvalet att sälja Undri också men jag tror att klokaste beslutet är att behålla honom nåt år till.

 

Undri har fått lite välbehövlig hantering under veckan som gått, han har stått uppstallad på nätterna & gått i hagen bredvid tjejerna på dagarna. Han har varit lite svårflörtad i hagen när man ska ta fast honom så det har blivit mycket bättre nu! Nu verkar han tycka att jag är lite trevlig iallafall.

 

Vi ska hämta hem Seidur till helgen, stona därnere är färdig betäckta & nu håller vi tummarna att de har små Seidur bebisar i magen. Det ska bli så spännande att se andra avkommor efter honom & inte bara dem efter mitt sto! Bägge mina unghästar som är efter Seidur tycker jag visserligen är superfina men det finns ju kanske en viss risk att jag är lite partisk!?? Det ska iallafall bli jätteroligt att få hem honom! Tanken är att han ska semestra lite till när han kommer hem sen ska jag sätta igång honom senare under hösten, han har ju bara vilat 1 ½ månad så några veckor till får han ledigt.

 

Niklas har redan börjat jobba & det här är mina sista dagar innan jag också börjar jobba på måndag. Anton har varit ledig hela sommaren & han tycker inte det ska bli skoj att gå på dagis igen men jag skulle tro att det går över lika fort, när man ska hämta hem honom så har han inte tid att komma hem för att han ska busa med alla kompisarna på dagis!

 

Vi har sååå mycket att göra så vi hade behövt ledigt minst en månad till....jag måste hämta hö nu för det är helt tomt i höladan, Seidur ska hem från Östersund & det tar minst två dagar att hämta honom....sen har vi börjat fixa underlaget på ridbanan & förutom allt arbete med hästarna så har sambon leksaksbilen (rallycrossbilen) som också behöver ses över & pysslas om lite innan nästa vecka. Att vi dessutom har kanonväder med sol & drygt 20 grader varmt gör ju heller inte direkt att man längtar tillbaks på jobbet trots att jag är lyckligt lottad som har ett jobb som jag trivs jättebra med & aldrig skulle byta ut frivilligt... 

 

Jag har fått sms av Frida som skriver att hon är supernöjd med Ganti & tycker han är helt underbart snäll & lugn för att vara så ung! Hon skickade även en bild på honom....

Ganti hos sin nya ägare Frida.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Camilla (Fasi :)) » Nu är han här....Divar sonen.:  ”Vilken jättefin kille! Jag skulle säga att han är skimmel född isabell. :)”

  • Frida » Hälsningar från Frida & Ganti!:  ”Åh va roligt att du lagt ut bilder:-) Superfina Ganti! Han har skött sej exempla..”

  • Nina » Midnattstrav...:  ”Tack kära vän för de fina orden .. ja, hon är fantastisk min Ärta och jag är såå..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-