Träning...nu börjar allvaret!

Hovslagaren har varit här för två veckor sen så nu har jag garderat mig & hästarna har fått vinterskorna på....jag räknar med att snön dyker upp långt innan vi får se Lasse här nästa gång! Jag är så nöjd över att jag har lyckats få tag i en riktigt bra hovslagare! Vi har nämnligen inte lätt att överhuvudtaget hitta någon som skor här uppe & har man dessutom kravet att det ska vara bra gjort, ja, då blir det inte lätt! Jag är dessutom ganska säker på att INGEN annan hovslagare skulle lägga ner så mycket tid & arbete som han gör när han håller på med mina hästar! Vem skulle åka ut till unghingstarna på betet för att verka dem ute i hagen medans regnet öser ner!? Han är helt enkelt guld värd!! Tyvärr bor inte Lasse Lindvall här i kommunen utan i Kalix, 23 mil bort men han kommer upp & skor var 6-8 vecka, han håller även ridkurser här emellanåt.

 

Seidur har gått med ston ända sen mitten på juni men nu är det slut på frierierna för den här säsongen! Håller tummarna för att det föds flera Seidur bebisar nästa sommar. Han är nu skodd & jag har arbeta honom lite från backen & även ridit honom två gånger, han verkar tycka det är kul att få uppmärksamhet & få arbeta lite. Han är så positiv & lättsam, han sköter sig otroligt bra & det är riktigt roligt att äntligen fått börja rida honom!

 

Jag fick ju med mig Hrund oxå från Östersund när jag hämtade hem Seidur, hon har kommit hem igen & ska bo här hos oss! Jättetrevligt att få lite sällskap i stallet igen & på ridturerna.

 

Äntligen har jag fått min ridbana fixad! Underlaget har varit alldeles för löst så det har varit jättetungt för hästarna att jobba där, har tänkt fixa det i flera år men det tar både tid & kostar pengar så därför har jag dragit på det men äntligen blev det gjort! Det blev helt perfekt, kunde inte blivit bättre så jag är förstås supernöjd. Det blir roligare att rida när man kan träna ordentligt på banan, nu ska här tränas! =)

 

Fick mail från Frida & Ganti med riktigt fina bilder. Frida är supernöjd med sin prins som numera blivit valack...Ganti ser oxå nöjd & välmående ut. Med såna hästköpare kan man inte annat än vara nöjd! Tack Frida för att du tar så väl hand om honom. =)

 

/Cecilia

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Camilla (Fasi :)) » Nu är han här....Divar sonen.:  ”Vilken jättefin kille! Jag skulle säga att han är skimmel född isabell. :)”

  • Frida » Hälsningar från Frida & Ganti!:  ”Åh va roligt att du lagt ut bilder:-) Superfina Ganti! Han har skött sej exempla..”

  • Nina » Midnattstrav...:  ”Tack kära vän för de fina orden .. ja, hon är fantastisk min Ärta och jag är såå..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-