Nytt år & ny familjemedlem!

Äntligen går vi mot ljusare dagar...ska bli skönt när solen börjar lysa & man kan ta en ridtur i gnistrande snö & slippa mörkret. Man kan iallafall inte klaga på kylan, den har ju lyst med sin frånvaro hela vintern men vi får väl igen det nu under januari/februari istället.

 

Tidigare vintrar har mina hästar fått hösilagebollar redan i oktober men i år gick det inte att börja ge förrän in i december, helt enkelt pga värmen! Har man många hästar som lyckas förbruka en boll på några få dagar så går det ju bra men annars hinner de bli förstörda om det inte är tillräckligt kallt ute. Jag tror att det är precis det som varit problemet för många hästägare, de har börjat ge boll som vanligt utan en tanke på vädret & till följd av det har massor av hästar insjuknat & tom dött pga dåligt foder! Att det sedan står i tidningar att hästar dött & insjuknat svårt pga det varma vädret känns ju lite galet eftersom det inte är vädret i sig som gjort hästarna sjuka utan onödigt nog bristen på kunskap hos djurägarna....

 

Mina hästar har fått en liten paus över jul & nyår men ridsugen börjar jag vara...ska försöka hinna rida lite under veckan, sambon har ju ledig vecka så han får väl ta hand om ungar å hundar så jag får lite egen tid!

 

När lilla Fiddeli fick fara till hundhimlen så bestämde vi gemensamt att vi skulle vara utan hund ett tag men, men.... Hur det nu än gick till så har en ny liten tjej iallafall flyttat hem till oss, en sheltie med den fina färgen blue merle, dessutom har hon ett blått & ett brunt öga! Precis en sån som jag alltid velat ha!! Hon är förstås världens sötaste! Anton är överlycklig att han fått en kompis som vill busa med honom men gammel katten som är 19 år tycker däremot det är måttligt kul att bli släpad & dragen i svansen, öronen tuggade på av vassa valptänder. Tyvärr är han alldeles för snäll & tålmodig så han finner sig i det mesta utan större protest.

 

I morgon kommer veterinären till stallet & ska ta blodprov på stona så vi får veta om dem är dräktiga eller inte. Jag håller tummarna för att tjejerna har små Seidur bebisar i sina magar!

 

God fortsättning på nya året!

/Cecilia

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Camilla (Fasi :)) » Nu är han här....Divar sonen.:  ”Vilken jättefin kille! Jag skulle säga att han är skimmel född isabell. :)”

  • Frida » Hälsningar från Frida & Ganti!:  ”Åh va roligt att du lagt ut bilder:-) Superfina Ganti! Han har skött sej exempla..”

  • Nina » Midnattstrav...:  ”Tack kära vän för de fina orden .. ja, hon är fantastisk min Ärta och jag är såå..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-