Mysdag...i kylan

Drygt två månader har Fasi bott hos oss & hållt Undri sällskap i lösdriften. Grabbarna verkade trivas ihop & busade rätt mycket när snön äntligen kom, tidigare var det ju så hårt i backen så grabbarna var lite försiktigare med springandet då... Nu när Fasi är såld & har flyttat i början på januari så har Undri har fått byta hage med tjejerna som får leva livets glada dagar i lösdriften ett tag framöver.

 

För Undris del så börjar livets skola...han verkar väldigt nöjd med att få komma in i stallet på kvällarna & gillar att bli ompysslad även om han är lite skeptisk ibland. Han kommer oftast till grinden & håller koll när man är i stallet, det har tom hänt att han gnäggat åt mig när jag kommit & jag får väl dra slutsatsen att det inte är mat han vill ha eftersom han har fri tillgång på hösilage i hagen! =) Jag hade bett på honom första gången häromdagen & det tog han med ro, alla mina andra hästar har försökt spotta ut bettet men Undri verkade tycka att det var helt okej! Han är enormt signalkänslig så det är en utmaning att jobba med honom, man får verkligen tänka sig för en extra gång vad man sänder ut för kroppsspråk...lite jobbigt men otroligt roligt & lärorikt. Tror att han kan bli riktigt fin, han har ju sin far (Seidur) att brås på....exteriören kan man verkligen inte klaga på & man får väl hoppas att han kan röra på sig hyffsat fint också. Självklart har jag planer för hans framtid men den som lever får se vad som blir av.  ;)

 

Seidur har fått börja röra på sig lite smått efter julvilan. Jag har klippt honom lite, halva halsen, en bit över bogen & ner mot magen eftersom han har en rejäl vinterkostym & lätt blir svettig. Det verkar som om det underlättar ganska mycket för honom, han blev piggare & inte alls lika svettig som innan. Det är första gången han blev klippt men underbar som han är så stod han helt still & verkade tycka det var helmysigt.

 

Veterinären var ju ut första veckan i januari & tog blodprov på stona... Tyvärr har inte Hrund tagit sig trots att hon gått hela sommaren & hösten tillsammans med Seidur, hon hade en infektion som upptäcktes vid ultraljudskollen i början av sommaren & blev behandlad efter konstens alla regler men tyvärr verkar det inte ha hjälpt. Sessa däremot verkar ta sig bara hon får se hingsten... henne kan man aldrig se på när hon brunstar utan mittiallt får han bara kliva på & sen är det klart! Tidigare år har det bara behövts ett eller två språng på första brunsten, sen har hon varit dräktig & nu i sommar har vi inte ens sett att han har fått betäcka, trots att vi varit många som hållit koll på dom! Jag är ju tacksam att hon tar sig lätt i allafall & hon verkar trivas med att vara mamma, dessutom har hon ju Rán som mer än gärna hjälper till med passningen av dem små...hon ger ju gärna di till fölen oxå (jodå, hon blir skendräktig & får mjölk!) till mitt stora förtret!

 

I morgon kommer hovslagaren igen, tycker det var nyss han var här men det har nog hunnit gå åtta veckor sen sist iallafall....vart tar tiden vägen!?? Jag har ledigvecka nu & typiskt nog har vi haft -28* nere i stallet, när man äntligen har lite tid så är det svinkallt men det ser ut att kunna bli iallafall lite mildare till i morgon & resten av veckan (får man hoppas). Jag hade kunnat vara på nåt varmare ställe den här veckan men så blev det inte...min bästa vän ligger förmodligen just nu på nån strand & vältrar sig i värmen...nåja, jag får väl skylla mig själv, hon har tjatat att vi också skulle följa med till utlandet & fira lite eller vad det nu var... ( vi fyller tydligen jämna år i år bägge två men säg det inte till nån...;) )

 

Nä, nu ska jag kliva in i duschen, vi ska iväg på massage snart...jag fick ett presentkort av min gulliga mamma & min sambo fyllde år 1a januari så han fick ett av mig! Så idag har jag unnat mig en lugn dag med sovmorgon & nu massage...inte illa, synd att dessa dagar är så sällsynta!

 

/Cecilia

 

 

 

Seidur blir lite friserad
En dag på jobbet...tur att man slipper köra den där ;)

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Camilla (Fasi :)) » Nu är han här....Divar sonen.:  ”Vilken jättefin kille! Jag skulle säga att han är skimmel född isabell. :)”

  • Frida » Hälsningar från Frida & Ganti!:  ”Åh va roligt att du lagt ut bilder:-) Superfina Ganti! Han har skött sej exempla..”

  • Nina » Midnattstrav...:  ”Tack kära vän för de fina orden .. ja, hon är fantastisk min Ärta och jag är såå..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-