Kurs & "vinterform"

Jag tycker absolut inte om när man åker på kurs med en häst som inte är i form...& ändå var det precis det som hände! Glad i hågen anmälde jag mig & Seidur till en kurs för Camilla Hed som skulle vara 18-19 februari. Jättebra, tänkte jag...nu har jag en dryg månad på mig att börja träna lite hårdare innan kursen. Då hade jag inte tagit i beräkning att vi skulle få kallt, riktigt kallt, med temperatur ner mot -42. Jodå, i flera veckor låg termometern stadigt mellan -32 & -42....inte direkt ridvänligt så hästarna har bara vilat & ätit. Nåja, det var bara att "bita i det sura äpplet" & gilla läget så jag åkte på kurs med en otränad & oriden häst, kan säga att jag skämdes att visa upp min fina kille i den formen.

Till råga på allt blev jag dålig i ryggen veckan före så jag kunde inte ens rida själv men det löste sig eftersom Camilla kunde rida honom bägge dagarna. Trots att jag inte red själv så var det väldigt givande, känns samtidigt skönt att Camilla känner på honom emellanåt så jag får en fingervisning ifall vi är på rätt väg. Seidur är inriden & tränad av Camilla (& Hjalti) så hon känner honom rätt väl.

Jag har då fått en "aha" upplevelse när jag har ridit nu efteråt, inser att jag nog varit lite för snäll & krävt lite för lite av honom, han är ju trots allt inte "bebis" längre. Nu när vi äntligen fått riktigt fint vårväder med strålande sol & plusgrader så tränar vi för fullt men med lite högre krav än tidigare! ;)

 

Sessa har en rejäl fölmage redan & än har hon länge kvar innan det är dax för den lille att kika ut. Det är alltid lika spännande att vänta & se vad det blir för färg & kön. Jag har ju beställt ett till stoföl som gärna får vara skäck ...men jag är så nöjd om allt går bra & fölet är friskt! I väntan på föltider så kollade jag lite gamla bilder & hittade en filmsnutt från fölningen med Undri, det är en härlig känsla att få vara med vid en fölning & jag har haft tur som lyckats vara med vid alla mina förutom när Ganti föddes då missade jag med max fem minuter.

 

Frida som köpte Ganti rapporterar att allt går fint & Ganti är fortfarande hennes sagohäst!

 

Tråkigt nog kommer Hrund att flytta ner till sin lillmatte i Östersund i slutet på mars (säkert kul för Emilia) jag tror att hon stått uppstallad här hos mig i ca 5 år.

 

/Cecilia

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Camilla (Fasi :)) » Nu är han här....Divar sonen.:  ”Vilken jättefin kille! Jag skulle säga att han är skimmel född isabell. :)”

  • Frida » Hälsningar från Frida & Ganti!:  ”Åh va roligt att du lagt ut bilder:-) Superfina Ganti! Han har skött sej exempla..”

  • Nina » Midnattstrav...:  ”Tack kära vän för de fina orden .. ja, hon är fantastisk min Ärta och jag är såå..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-