Tandläkarbesök & hingst dilemma!

Veterinären Sara Ellevik som driver Norrlands Hästtandvård kommer upp till Gällivare i slutet av maj så då passade jag på att boka in ett besök i mitt stall också. Kan vara bra att kolla igenom munnarna ordentligt även om ingen av hästarna verkar ha några besvär.... Undri ska ju ridas in till hösten så det blir perfekt att kika på honom innan man börjar använda bett mer ordentligt. Seidur & Rán ska kollas men eftersom Sessa är dräktig så får hon stå över den här gången & Maja är ju bara 2 år så hon får vänta tills hon blir lite större. 

 

Sessa är beräknad att föla i början av juli men jag börjar ju bli lite misstänksam när hon redan nu är smällfet & juvrena är lite större än vanligt & hon har ju ändå 3 månader kvar!? Tycker att hon är mycket större om magen nu än vid tidigare dräktigheter men jag får väl skylla på åldern om jag har dåligt minne, det är ju trots allt 2 år sen hon hade föl sist... ;)

 

Hingstbilagan till Islandshästen damp ner i brevlådan för någon vecka sedan, massor av fina hingstar fanns med på annons... gissa om man blir sugen att betäcka! Fast jag har ju sen tidigare redan spanat in några kandidater till tjejerna, finns massor att välja på så det är svårt att bestämma sig. Jag har iallafall den filosofin att ska jag betäcka så ska jag ha en hingst som känns rätt & passar bra med stoet, sen om den råkar stå i andra änden av landet så får det lösa sig ändå! Jag väljer inte att betäcka med första bästa hingst bara för att det är nära... även om jag nu råkar fundera på en hingst som finns i närheten men får man hit fina hingstar så ska man naturligtvis passa på att använda sig av dem!

 

På tal om betäckningar så kommer Seidur troligen att stå hemma hela sommaren så tyvärr kan jag då endast ta emot ett begränsat antal ston eftersom betet inte räcker till. Jag har fått några förfrågningar på honom men ingen som har bokat någon plats än iallafall, först till kvarn gäller som sagt!

 

Hrund har flyttat ner till sin lillmatte i Östersund så nu har jag flera lediga boxplatser... Om jag hyr ut någon plats så jag kommer i första hand ta in islandshästar & ev. ponny men inga större hästar. Är du i behov av plats så hör av dig så får du mer info!

 

GLAD PÅSK!

 

/Cecilia

 

 

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Camilla (Fasi :)) » Nu är han här....Divar sonen.:  ”Vilken jättefin kille! Jag skulle säga att han är skimmel född isabell. :)”

  • Frida » Hälsningar från Frida & Ganti!:  ”Åh va roligt att du lagt ut bilder:-) Superfina Ganti! Han har skött sej exempla..”

  • Nina » Midnattstrav...:  ”Tack kära vän för de fina orden .. ja, hon är fantastisk min Ärta och jag är såå..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-