Fullbokad ledigvecka!?

Till veckan är jag ledig från mitt chaufförsjobb men ändå är det fullbokat med jobb hela veckan... Höladan börjar vara tom igen så det måste bli höhämtning, hästtandläkarbesök & även hovslagarbesök. Hagarna måste ju oxå fortsätta rensas, även om jag försöker ta lite eftersom så finns det hur mycket som helst kvar än, det tar aldrig slut! Sen är ju förhoppningen att hinna träna lite hästar oxå... ;) Får väl hoppas att inte Seidur behöver nåt större ingrepp i sin mun för jag är så himla träningssugen!

 

Tre hästar ska kollas av tandläkaren & ev. behandlas om behovet finns & eftersom hon utför andra behandlingar så passar det även bra att stelkrampsvaccinera Sessa inför fölningen. Skönt att slippa ta ut distriktsveterinären bara för en enda liten spruta, det är ju inte direkt gratis...med tanke på restidsersättning, bilersättning å alla andra konstiga påslag som man inte förstår sig på! Jag kommer då inte undan med mindre än 1200:- bara dom öppnat stalldörren å sen tillkommer förstås all behandling utöver det! Nåja, det är väl inte våra veterinärers fel att Jordbruksverket vill roffa åt sig våra pengar.

 

Eftersom det är världens bästa Lasse som skor åt mig så har jag även bett om lite hjälp med träningen av Undri, vi har kört fast & vad passar då bättre än att få Lasses hjälp! Det känns jätteskönt att kunna luta sig lite på hans kunskap emellanåt, speciellt när man jobbar med unghästarna. Han har alltid vettiga & oftast lätta lösningar...eller så blir det lätt när han gör det! ;) 

 

Semestern börjar oxå närma sig, ska bli otroligt skönt att vara ledig & bara behöva vara i stallet & slippa tänka på lastbilar ett tag. Just nu är det en tung period på jobbet, mycket onödigt tjafs. Vissa stunder skulle jag kunna säga upp mig på stående fot...men det är väl bara bita ihop & hoppas att problemet löser sig själv snart.

Nä, nu ska jag kliva in i duschen innan jag ska tillbaks till lastbilen & göra mitt sista 12-timmars nattskift innan ledigveckan! =)

 

/Cecilia

 

 

Sessa vaggar fram i hagen med stormagen....

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Camilla (Fasi :)) » Nu är han här....Divar sonen.:  ”Vilken jättefin kille! Jag skulle säga att han är skimmel född isabell. :)”

  • Frida » Hälsningar från Frida & Ganti!:  ”Åh va roligt att du lagt ut bilder:-) Superfina Ganti! Han har skött sej exempla..”

  • Nina » Midnattstrav...:  ”Tack kära vän för de fina orden .. ja, hon är fantastisk min Ärta och jag är såå..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-