Inget föl i år... =(

Först nu, när det hunnit gå en dryg vecka, så orkar jag skriva om det tragiska som hände....

 

Fredag morgon strax efter klockan 06.00 så ringer det..."fölet har kommit" säger rösten i telefonen.

Neej, det får inte vara sant...hinner jag tänka innan jag samlar mig och inser att det här är sånt man måste ha med i beräkningen när man håller på med uppfödning, tyvärr.

Jag rusade ut i bilen samtidigt som jag drog på mig kläderna och hoppades att iallafall Sessa mådde bra. När jag kom ner till stallet så låg fölet i hagen...ett fint tecknat rödskäck sto med jättefin bläs, en kopia av sin farmor Rán i färgteckningen. (kan tänka mig att Rán förmodligen såg exakt likadan ut när hon var föl).

 

Tackålov så verkade iallafall Sessa må bra men veterinären fick ändå komma ut eftersom efterbörden inte ville släppa. Peter fick vara kvar i två timmar innan allt var klart, Sessa fick penicillin i några dagar för att motverka infektion. Det finns massor av tänkbara anledningar till varför hon kastade fölet men det är ju bara spekulationer så jag försöker gå vidare och inte tänka på det. Hon hade ju bara drygt en månad kvar tills det var dax, så tragiskt!

Det var hjärtskärande att höra Sessa ropa på fölet under dagen men hon verkade inse ganska fort att den lilla var borta, för dagen efter verkade hon lugn och allt var som vanligt ute i hagen.

 

Stort TACK till Nina som stannade kvar i hagen med mina hästar tills jag själv hunnit ner.

 

En klok vän nämnde något om att man mister ungefär 20% av fölen...så nu borde min kvot vara uppfylld en stund.

 

Följer visningen på Wången med spänning, hade varit skoj att vara där men det är tur att WorldFengur finns! Några intressanta hästar att följa...och visst spanar jag in hingstar för eventuella betäckningar. ;)

 

/Cecilia

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Camilla (Fasi :)) » Nu är han här....Divar sonen.:  ”Vilken jättefin kille! Jag skulle säga att han är skimmel född isabell. :)”

  • Frida » Hälsningar från Frida & Ganti!:  ”Åh va roligt att du lagt ut bilder:-) Superfina Ganti! Han har skött sej exempla..”

  • Nina » Midnattstrav...:  ”Tack kära vän för de fina orden .. ja, hon är fantastisk min Ärta och jag är såå..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-