Nya inköp!

Gamla "Bettan", en Cat 944 Gamla "Bettan", en Cat 944

Äntligen har jag hittat en traktor som uppfyller mina krav till en vettig peng! Visserligen ingen skönhet, gammal & med lite repbehov men den har fyrhjulsdrift, konverter & turbo! Så fort sambon har kollat över bromsarna som just nu är obefintliga, så ska jag minsan fixa snöröjningen själv i vinter. Nu känns det säkrast att låta "Bettan" vila tills det är fixat med tanke på min ringa erfarenhet av traktorkörning...visst, "använd skopan som broms" tycker han men det är lättare sagt än gjort när man är ovan. Jag kontrade snabbt med att om han tar en ridtur på någon av hästarna "det är ju bara att dra i tyglarna när man ska svänga & stanna" så ska jag visst köra utan bromsar...av någon anledning blev det snabbt slut på den diskussionen! ;)

 

Tjejerna har varit på bete i fem veckor men i kväll ska jag hämta hem dom, rejält runda om magen har dom hunnit bli så nu är det bara sätta igång att motionera allihopa. Hovslagaren kommer till veckan så det passar ganska bra. Träningen med Seidur går framåt men just nu har han en liten trött period, förmodligen pga pälssättningen. Passade på att handla på Hööks när vi ändå passerade under semestern, har länge funderat på ett rakt bett men det har aldrig blivit av att köpa ett, så nu gjorde jag äntligen det. Seidur funkade kanon på det & verkade trivas mycket bättre med rakt än det vanliga tredelade som han har.

 

Sista dagarna på semestern nu, på måndag är det dax att återgå i tjänst. Känns faktiskt skönt, jag har varit ledig 6 veckor & det känns som evigheter sen jag jobbat. Inte ofta man känner så! =)

 

/Cecilia

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Camilla (Fasi :)) » Nu är han här....Divar sonen.:  ”Vilken jättefin kille! Jag skulle säga att han är skimmel född isabell. :)”

  • Frida » Hälsningar från Frida & Ganti!:  ”Åh va roligt att du lagt ut bilder:-) Superfina Ganti! Han har skött sej exempla..”

  • Nina » Midnattstrav...:  ”Tack kära vän för de fina orden .. ja, hon är fantastisk min Ärta och jag är såå..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-