Inkörning & 40-års kalas!

Vackerhästen Ganti första gången i vagn... Vackerhästen Ganti första gången i vagn...

Frida som numera är lycklig ägare till Ganti brukar skicka sms emellanåt & berätta hur det går för dom...Alltid lika roligt att få lite uppdateringar & bilder, jag är så glad att jag hittade en så bra tjej till min prins! =)  Dom har jobbat med inkörning & nu stundar även inridning under hösten, eftersom Ganti har haft vargtänder så har Frida klokt nog valt att vänta med bett tills dom blev borttagna i våras. Hon har precis hämtat hem honom från två månaders bete nere i Östersund & säger att han var otroligt duktig & väldigt koncentrerad på uppgiften när han sattes i vagn för första gången bara några dagar efter hemkomsten! Duktig häst, han är ju trots allt bara 4 år! Jag hoppas & tror att inridningen funkar lika enkelt...

 

Här hemma har jag börjat träna tjejerna lite smått, tänkte försöka hinna rida Sessa lite under vintern & eventuellt även Rán om hon håller sig tillräckligt fräsch i kroppen. Maja har jag oxå börjat hantera mer ordentligt nu & hon hade lite svårt att acceptera att hon inte fick bossa över mig så vi hade ordentliga duster dom två första gångerna. Själv blev jag lite chockad för jag hade inte väntat mig såna protester av henne, hon har alltid varit lättsam & lugnet själv men inte ens hingstarna har varit så jobbiga & uppstudsiga som hon var! Jag måste ju säga att det är en hiskelig skillnad på henne & grabbarna. Maja är jättesmart, snappar upp allt superfort, tänker verkligen själv & listar direkt ut vad det är jag begär av henne! Måste nog bero på att hon är tjej, för vi är ju smartare än killar eller!? ;-) 

 

Tänk att man kan få en sån tillfredställelse av att jobba med unghästar & se att dom verkligen lär sig nåt & går framåt i utvecklingen. Önskar att jag hade möjlighet att lägga lite mer tid på hästarna än vad jag gör idag...men någongång i framtiden kanske det ser annorlunda ut, hoppas jag.

 

Min barndomsvän, Nina fyller 40 år idag, GRATTIS!! Hade velat åka ner & fira henne men nu blev det tyvärr inte så. När jag fyllde år i våras var hon så gullig så hon kom enkom upp för min skull & överraskade mig på jobbet. Jag som trodde jag skulle tillbringa hela helgen i en lastbil men se så fel jag hade...

 

/Cecilia

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Camilla (Fasi :)) » Nu är han här....Divar sonen.:  ”Vilken jättefin kille! Jag skulle säga att han är skimmel född isabell. :)”

  • Frida » Hälsningar från Frida & Ganti!:  ”Åh va roligt att du lagt ut bilder:-) Superfina Ganti! Han har skött sej exempla..”

  • Nina » Midnattstrav...:  ”Tack kära vän för de fina orden .. ja, hon är fantastisk min Ärta och jag är såå..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-