Nytt år igen & ny ras eller...?!! =)

Min nya ridhäst testar ridbanan... =) Min nya ridhäst testar ridbanan... =)

Herre jösses vad tiden går fort, nu har det redan hunnit gå en hel månad in på 2013! Jag får väl hoppas att uttrycket "tiden går fort när man har roligt" iallafall stämmer in. ;)

 

Camilla Hed har hunnit rida Seidur när hon var upp till Gällivare i början av december & höll kurs. Hon tyckte att han kändes mycket bättre & mer ridbar med betydligt bättre framåt bjudning än för ett år sen. Seidur fick bra betyg men jag vet inte om hon kanske kan räknas som lite partisk med tanke på att hon är så förtjust i honom. ;)  Nåja, jag är iallafall jättenöjd med min fina häst & jag vet ju själv vad jag strävar efter i min ridning & tycker jag har fått honom som jag vill ha en häst men det är alltid kul & uppmuntrande att få det bekräftat av andra, å speciellt då av Camilla förstås! Det var ju det där med att tro på sig själv... =)  Jag tränar Seidur med siktet inställt på avelsvisning i sommar så han ska snart ner till Camilla & Hjalti igen för träning.

 

Vi har även hunnit med ett nytt besök av hästtandläkaren Sara Ellevik, hon var ju här i slutet av maj förra gången. Då hade Undri lite bekymmer med foderinpackning/inflammation i glipor mellan tänderna i överkäken men det hade vuxit igen nu när fler tänder kommit på plats!! Så skönt!! Jag har märkt av redan före jul att han blivit lite lugnare så jag tror iallafall att han har varit ganska påverkad av sitt tandbekymmer, man vet ju själv hur man mår med ont i munnen & tandvärk. Hon kollade även Sessa, som inte kollades sist pga att hon då var dräktig, hon var fin i munnen. Känns skönt att alla hästar blivit ordentligt kollade så man vet att allt är okej.

 

Förresten så, har jag en ny "häst" på gång, ni kan se den på bilden ovan...här har den fullt upp med att testa ridbanan. Undra om den är lätt töltad?? Den borde väl vara billig i drift iallafall.... =)

 

Vi har både rävar, rådjur & renar på besök här, trevligt men inte lika kul när dom rivit staket & man blir tvungen att ställa sig å laga när det är -30. Innan jag byggde om stallet för några år sen så hade jag öppet in till höladan & då hade jag både ett rådjur & en liten ren som turvisades att bo där en vinter. Mer än en gång höll hjärtat på att stanna när man tidigt på morgonen skulle in å hämta hö & man plötsligt hörde nåt börja stöka runt i mörkret för att sekunderna senare passera förbi med blixtens hastighet ut genom öppningen. Den vintern hade vi jättemycket snö så förmodligen hade rådjuret aldrig överlevt om den inte fått lite hjälp...året därpå kom det två stycken på besök & nu har dom även en liten med sig så jag gissar att det är samma rådjur som bodde hos mig & nu skaffat familj.  Nu håller dom sig ute i hagarna, där serveras ju både mat & varmt vatten, rena lyxen! Jag är väl måttligt nöjd med tanke på fästingar men som tur är så verkar dom bara vara här under kalla perioden, det är ju bara då jag har hösilageboll ute i hagarna. Tycker dom skulle platsa bra i min frys...å med tanke på att jag "föder" dom så borde det väl vara helt okej.. ;)

 

/Cecilia

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Camilla (Fasi :)) » Nu är han här....Divar sonen.:  ”Vilken jättefin kille! Jag skulle säga att han är skimmel född isabell. :)”

  • Frida » Hälsningar från Frida & Ganti!:  ”Åh va roligt att du lagt ut bilder:-) Superfina Ganti! Han har skött sej exempla..”

  • Nina » Midnattstrav...:  ”Tack kära vän för de fina orden .. ja, hon är fantastisk min Ärta och jag är såå..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-