Avelsvisning & Islandshäst SM!

Magen växer på min vackra Grágás, 31 maj 2013. Magen växer på min vackra Grágás, 31 maj 2013.

Äntligen har vi fått riktig sommar! Solen har lyst från en klarblå himmel & termometern har visat mellan 25-30 grader i skuggan snart i två veckor. Ovanligt varmt för årstiden men så härligt!

Två veckor efter Seidurs premiär tävling på Wången så startade Hjalti honom på Romme nationella i en T2. Seidur gjorde en fantastisk uttagning & tog en tredje plats in i A-finalen efter ledande Maria Berg/Svartur. Han fick jättefina poäng, hela 7.03, vilket innebär att han kvalade till SM med råge!! Inte illa presterat på sitt livs andra tävling. =)

Nu är det först avelsvisning om exakt en vecka & helgen efter så är det Norrlandsmästerskapen på Wången. Sen blir det SMet i början av juli. Gissa om jag är nervös, det känns rätt så stort att min "lilla" kille som jag nyss hjälpte till världen ska starta SM!!!! Det är varje uppfödares dröm att lyckas få fram en så här fin häst & han är min första uppfödning! Jag hoppas ju förstås att alla mina andra uppfödningar ska bli lika fina... ;)

Förhoppningsvis är det en guldklimp även i Grágás mage & förutsättningarna borde ju finnas med tanke på att båda föräldrarna är superfina & pappa Divar gjorde en ny rekordbedömning förra helgen med totalt 8.68! Jag köpte ju inte henne för fölet skull utan för att jag ville ha just Grágás men visst är fölet en trevlig bonus, nåt annat kan man inte säga! Spännande att se vad som kommer ut! Jag hoppas först & främst att allt går bra den här gången med tanke på förra årets tråkigheter med Sessas föl, sen hoppas jag naturligtvis på ett stoföl! Grágás har ett stoföl sen tidigare med Divar, alltså ett helsyskon till lillisen i magen, som nu är 4 år & visst är nåt alldeles extra.

I sommar kommer jag att betäcka två av mina egna ston med Seidur & den tredje ska få en dejt med Camilla Hed´s snygging Thór från Järsta. Camilla & Tore gjorde förresten en kanonfin uttagning idag på Strömsholm Nationella i T2 med 8.23!

/Cecilia

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Camilla (Fasi :)) » Nu är han här....Divar sonen.:  ”Vilken jättefin kille! Jag skulle säga att han är skimmel född isabell. :)”

  • Frida » Hälsningar från Frida & Ganti!:  ”Åh va roligt att du lagt ut bilder:-) Superfina Ganti! Han har skött sej exempla..”

  • Nina » Midnattstrav...:  ”Tack kära vän för de fina orden .. ja, hon är fantastisk min Ärta och jag är såå..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-