Händelserik månad

Hemma dagen efter operation, dränagen syns & han har en rejäl svullnad... Hemma dagen efter operation, dränagen syns & han har en rejäl svullnad...

Eftersom det nu är officiellt så kan jag avslöja att Seidur är hos ingen mindre än Reynir Aðalsteinsson! =)
Förutom att han blivit hela familjens kelgris så ska han även vara Reynirs tävlingskompis ett bra tag framöver.

Reynir & hans familj bor numera i Dalarna, närmare bestämt i Avesta där Seidur även kommer att finnas tillgänglig för handbetäckning hela säsongen.

Reynir & Seidur har kvalat in på SM, så nästa vecka kommer dom att starta T2 på Wången. Under sommaren kommer Seidur även att avelsvisas igen eftersom vi vet att han kan mycket bättre än vad tidigare siffror visar. Men han visas inte på Wången som vi tidigare pratat om...

Gandalf har oxå hunnit flyttat till en grabbflock i Hedenäset där han skulle busa & växa upp. Kändes tråkigt att lämna iväg charmtrollet men jag var övertygad om att han skulle få det bra & att det var ett bra val för honom.

Tyvärr blir det inte alltid som man planerar så nu knappt en månad senare så står Gandalf hemma i stallet igen....nyopererad. Troligen har han skadat sig på en pinne (el. kanske fått en spark??) ganska direkt när han kom dit. Efter behandlig av distriktsveterinär i Kalix under några veckor ansåg vi att det enda var att åka in till klinik & låta dom gå igenom honom ordentligt. Så det blev en akutresa ner till hästkliniken i Uleåborg, dagen före midsommarafton. Där togs blodprov som visade skyhöga infektionsvärden, tydligen riktigt elaka baciller. På ultraljud & röntgen syntes rejäla varbölder inne i benet, skador på benhinnan & även små lösa benflisor. Det blev akut operation, dom öppnade upp, skrapade bort benflisorna & spolade rent allt & satte in dränage på både in & utsidan av benet. Tackålov hittade dom inga skador på varken senskidan eller senan som dom först misstänkte, det hade inte varit någon bra prognos på en varfylld senskida. Men enligt veterinärerna så är prognosen jättegod nu!! =) Nu håller vi tummarna för en bra läkning!!
 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Camilla (Fasi :)) » Nu är han här....Divar sonen.:  ”Vilken jättefin kille! Jag skulle säga att han är skimmel född isabell. :)”

  • Frida » Hälsningar från Frida & Ganti!:  ”Åh va roligt att du lagt ut bilder:-) Superfina Ganti! Han har skött sej exempla..”

  • Nina » Midnattstrav...:  ”Tack kära vän för de fina orden .. ja, hon är fantastisk min Ärta och jag är såå..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-