Livet är som en berg&dalbana, det går upp & det går ner....

Seidur lycklig när han fick sällskap av stona i hagen.... Seidur lycklig när han fick sällskap av stona i hagen....

År 2015 skulle ju bli ett bra år med visning & tävlingar...men det blir sällan som man tänkt sig. Tyvärr har det visat sig att Seidur dragits med en skada i ett framben, som han mest troligen fått redan långt innan han kom till Reynir. För att ge honom en chans att läka ihop ordentligt så har han fått en längre vila & tillbringat sommardagarna med stona i beteshagen istället.

Förhoppningen är att Seidur kommer igång med träningen nu i höst & kommer tillbaks bättre än någonsin framåt vårkanten. Känns lite trist att ytterligare ett år passerat utan att han fått chans att visa vilken kapacitet han har. Men vi tar nya tag & fortsätter stenhårt att tro på honom, en dag får alla andra oxå uppleva honom! Jag är tacksam att Reynir satsar på honom & tror på honom minst lika mycket som jag gör!

Sessa & Grágás har fått vara på "sommarkollo" nere i Dalarna med Seidur. Ultraljudsresultatet i veckan visade att bägge två har en lite Seidurbebis i magen! När vi kom ner med stona så visade bägge brunst, Sessa tog sig direkt men Grágás hade nog hunnit gå ur...men även hon tog sig direkt på nästa brunst. Så nu håller vi tummarna att allt går vägen & att det föds två fina, friska föl i juni nästa år! Nu återstår bara den långa trista resan på dryga 200 mil tor för att hämta hem dom.

Efter flera års funderingar har jag äntligen införskaffat en riktig mätsticka så jag kan mäta hästarna. Tycker det är roligt att följa utvecklingen från föl & unghäst tills dom blivit vuxna, jag har mätt alla mina uppfödningar. Gandalf är den som leder "höjdligan", han har precis fyllt 2 år & är redan 139 cm, då kan jag tillägga att han är alldeles nyverkad! Han känns stor när man har honom i stallgången trots att han är lite unghästranglig än, så hur ska det bli när han breddar sig & lägger på lite muskler?? Det är en gudomligt snäll & trevlig grabb att hantera trots att han haft en period av tonårstrots ett tag.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Camilla (Fasi :)) » Nu är han här....Divar sonen.:  ”Vilken jättefin kille! Jag skulle säga att han är skimmel född isabell. :)”

  • Frida » Hälsningar från Frida & Ganti!:  ”Åh va roligt att du lagt ut bilder:-) Superfina Ganti! Han har skött sej exempla..”

  • Nina » Midnattstrav...:  ”Tack kära vän för de fina orden .. ja, hon är fantastisk min Ärta och jag är såå..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-